ΣΥΝ.ΖΩ

SynZo_Fylladio

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Π.Ε.
(ΣΥΝ.ΖΩ.)
ΕΤΟΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ: 2013
ΑΒΥΔΟΥ 31 – 157 71 ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΑΦΜ 997487027- Δ.Ο.Υ ΙΒ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Αστικός Καταναλωτικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός ΣΥΝ.ΖΩ. ιδρύθηκε την άνοιξη του 2013, στο φόντο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Το κατάστημα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο 2013. Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε με σκοπό α) την προμήθεια ποιοτικών προϊόντων (τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης) απευθείας από τους παραγωγούς, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών β) την ανάπτυξη δράσεων αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του αλλά και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. Ο χαρακτήρας του συνεταιρισμού είναι μη κερδοσκοπικός, δηλαδή το όποιο οικονομικό πλεόνασμα προκύπτει από τη δραστηριότητά του δεν διανέμεται στους συνεταιριστές, αλλά διατίθεται για τους σκοπούς τους και για άλλες δράσεις αλληλεγγύης.

Διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εποπτεύεται από 3μελές Εποπτικό Συμβούλιο. Κάθε 1η του μήνα γίνεται η συνάντηση για το «Παζλ του Μήνα», όπου συζητάμε όλα τα θέματα που μας απασχολούν, σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού. Γενικές Συνελεύσεις γίνονται κάθε 2 μήνες περίπου, ενώ η λειτουργία του βασίζεται κυρίως σε ανοιχτές θεματικές ομάδες εργασίας (π.χ. Ομάδα προμηθειών, Ομάδα επικοινωνίας κλπ.) που κάνουν συχνότερες συναντήσεις. Τα προϊόντα και οι προμηθευτές επιλέγονται βάσει πολλαπλών κριτηρίων: Επιδιώκεται η καλή σχέση τιμής/ποιότητας, προτιμώνται οι ντόπιοι μικροί/μεσαίοι παραγωγοί και οι συνεταιρισμοί, μας ενδιαφέρει το οικολογικό αποτύπωμα των προϊόντων, η τήρηση των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος και οι συνθήκες εργασίας στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Ο συνεταιρισμός σήμερα έχει περί τα 250 εγγεγραμμένα μέλη (που αντιστοιχούν σε ισάριθμα νοικοκυριά).

Μέχρι σήμερα η λειτουργία του συνεταιρισμού βασίζεται εξολοκλήρου στην εθελοντική προσφορά των μελών του.

Πέρα από την εμπορική του δραστηριότητα, ο συνεταιρισμός οργανώνει ποικίλες παράλληλες δράσεις: εκδηλώσεις-συζητήσεις για διατροφικά κυρίως ζητήματα, μαθήματα (π.χ. παραδοσιακών χορών, ξένων γλωσσών, γιόγκα κλπ.), δραστηριότητες για παιδιά κ.ά. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η τακτική λειτουργία του καφενείου σε συνδυασμό με πολιτιστικές δράσεις (προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις κλπ.), η οργάνωση τράπεζας χρόνου, η διοργάνωση εργαστηρίων και σεμιναρίων.

Η εμπορική δραστηριότητα του συνεταιρισμού αφορά μόνο τα μέλη του. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν στους συνεταιριστές, ενώ όσοι δεν είναι μέλη συμβάλλουν με 5 ευρώ το μήνα στα έξοδα του χώρου. Ο συνεταιρισμός κάνει επίσης συμφωνίες με καταστήματα και επαγγελματίες της περιοχής, εξασφαλίζοντας εκπτώσεις για τα μέλη του.

 

Εγγραφές και ενημέρωση:
Αβύδου 31, Άνω Ιλίσια (3η στάση)
Τηλ. 2130249631

Share Button