Το βιολογικό καλάθι λαχανικών της Τρίτης

Δοκιμάζουμε τη συνεργασία μας με έναν άλλο παραγωγό βιολογικών λαχανικών κατά το γνωστό τρόπο του καλαθιού. Οι δοκιμαστικές παραγγελίες που κάναμε ήταν ενθαρρυντικές ως προς την σχέση ποικιλίας / ποσότητας.  Οι παραλαβές γίνονται κάθε Τρίτη και οι παραγγελίες μέχρι την Δευτέρα στο κατάστημα του συνεταιρισμού, τηλεφωνικά στο 2130249631 ή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Τι περιλαμβάνει το μερίδιό του «καλαθιού» μου;

Ένα μερίδιο περιλαμβάνει 7-10 διαφορετικές ποικιλίες βιολογικών λαχανικών την εβδομάδα και εποχιακά άνθη. Ενώ δεν έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε τα είδη και να επιλέξετε τις ποσότητες που θα παραλάβετε, σας παρέχεται σημαντική ποσότητα και ποικιλία με το πλεονέκτημα της «αφρόκρεμας» της συγκομιδής, συμπεριλαμβανομένων και σπάνιων ποικιλιών που δεν θα βρείτε ποτέ στη λαϊκή της γειτονιάς σας.

kalathi2

Πέμπτη 25.9.2014

Τι περιλαμβάνει το μερίδιό του «καλαθιού» μου;

Ένα μερίδιο περιλαμβάνει 7-10 διαφορετικές ποικιλίες βιολογικών λαχανικών την εβδομάδα και εποχιακά άνθη. Ενώ δεν έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε τα είδη και να επιλέξετε τις ποσότητες που θα παραλάβετε, σας παρέχεται σημαντική ποσότητα και  ποικιλία με το πλεονέκτημα της «αφρόκρεμας» της συγκομιδής, συμπεριλαμβανομένων και σπάνιων ποικιλιών που δεν θα βρείτε ποτέ στη λαϊκή της γειτονιάς σας.

Πώς θα διαφοροποιείται το περιεχόμενο του καλαθιού στη διάρκεια της σεζόν;

Το εβδομαδιαίο «καλάθι» αντικατοπτρίζει την εποχικότητα των προϊόντων. Ανάλογα με την εποχή διαφοροποιούνται τα είδη και οι σχετικές ποσότητες που προσφέρονται. Τα «καλάθια» την Άνοιξη περιέχουν πολύ μαρούλι, σπανάκι και άλλα πράσινα καθώς και σπαράγγια,  βότανα,  κρεμμυδάκια και πρώιμα γογγύλια, καρότα, και ραπανάκια. Στο τέλος του καλοκαιριού περιλαμβάνονται πολλές από τις καλλιέργειες καρποφορίας, όπως ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκύθια, και πεπόνια. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα χορταρικά κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν. Η πρώτη και η τελευταία εβδομάδα της σεζόν παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ρίσκο λόγω του ψυχρού καιρού και οι εβδομαδιαίες παραδόσεις μπορεί να είναι ελαφρύτερες. Ωστόσο, θα αποζημιωθείτε στην ακμή της καλλιεργητικής περιόδου με τη μεγάλη αφθονία και την ποικιλία.
Πόσα άτομα καλύπτει ένα «καλάθι» ;

Εκτιμούμε ότι είναι αρκετό για 2-4 άτομα, αλλά, βεβαίως, ο καθένας τρέφεται διαφορετικά.

Πόσο κοστίζει;

Το κάθε καλάθι κοστίζει 10 ευρώ.

Κάθε πότε θα παίρνω το καλάθι μου;

Το καλάθι θα έρχεται στο κατάστημα κάθε Τρίτη απόγευμα και θα πρέπει να το παραλαμβάνετε την ίδια μέρα ή το αργότερο το πρωί της επόμενης μέρας.

Τι γίνεται αν πάω  διακοπές ή δυσκολεύομαι να παραλάβω το μερίδιο μου;

Απλά δεν το παραγγέλνετε

Τι θα κάνω με όλα αυτά τα «νεο-ανακαλυφθέντα»  λαχανικά;

Λαμβάνοντας περισσότερα λαχανικά από ό,τι ίσως θα αγοράζατε, «αναγκάζεστε» να τρώτε περισσότερο υγιεινά, κάτι που πραγματικά ελπίζουμε να το εκτιμήσετε.
Γιατί να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα;

Υγεία – τα λαχανικά είναι υγιεινά και διατηρούν στο μέγιστο τη διατροφική τους αξία επειδή είναι βιολογικά, εποχιακά και φρέσκα – συνήθως συλλέγονται και παραδίδονται την ίδια ημέρα.

Οικονομία – Μπορείτε να έχετε μια σημαντική εξοικονόμηση, περίπου 60 -70%, πάνω στην τιμή που θα πληρώνατε για τα ίδια προϊόντα στη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων.

Ασφάλεια - Η στήριξη των τοπικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων εξασφαλίζει ότι οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα παραμείνουν στην κοινότητα, κάτι που ωφελεί το τοπίο, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα των τοπικών προϊόντων και στο μέλλον.

Περιβαλλον – Τα τοπικά και εποχιακά τρόφιμα χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από ορυκτά καύσιμα για τις μεταφορές. Επίσης τα τρόφιμα που καλλιεργούνται με φυσικό-βιολογικό τρόπο ενισχύουν την απομάκρυνση των δραστικών χημικών ουσιών από το περιβάλλον.

Share Button
Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν.

Άφησέ μας ένα σχόλιο.